Јавна набавка - Превоз ученика

Датум: 21. Decembar 2018 22:13 Категорија: ЈАВНЕ НАБАВКЕ

П  О  З  И  В

За подношење понуда у поступку јавне набавке мале вредности превоз ученика
 

 

ЛИНК ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ ДОКУМЕНТА

 
 http://osmilisavnikolic.nasaskola.rs/files/%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7/prevoz%20u%C4%8Denika.doc
 
 
 
На основу члана 39., 55. и 57., Закона о јавним набавкама („Сл гласник РС“, број 124/2012  и 14/05)), ОШ,,Милисав Николић,, Божевац упућује
 
П  О  З  И  В
За подношење понуда у поступку јавне набавке мале вредности
превоз ученика
 

  1. НАЗИВ, АДРЕСА И ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НАРУЧИОЦА: ОШ,,Милисав Николић,, Божевац, 12313 Божевац,
  2. ВРСТА НАРУЧИОЦА: Школа.
  3. ВРСТА ПОТУПКА ЈАВНЕ НАБАВКЕ: поступак јавне набавке мале вредности.
  4. ОПИС ПРЕДМЕТА  НАБАВКЕ, НАЗИВ И ОЗНАКА ИЗ ОПШТЕГ РЕЧНИКА НАБАВКЕ: превоз ученика ОШ,,Милисав Николић,, Божевац. Ознака у речнику набавке: 60100000  услуге друмског  превоза .
Процењена вредност јавне набавке је 1.669.090,91 динара без ПДВ-а, а  са ПДВ-ом 1.836.000,00 динара.
  1. КРИТЕРИЈУМ, ЕЛЕМЕНТИ КРИТЕРИЈУМА ЗА ДОДЕЛУ УГОВОРА: најнижа понуђена цена.
  2. НАЧИН ПРЕУЗИМАЊА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ: конкурсна документација је доступна на Порталу јавних набавки..
  3. НАЧИН ПОДНОШЕЊА ПОНУДЕ И РОК: Понуда се подноси непосредно или преко поште, на адресуОШ,,Милисав Николић,, Божевац 12313 Божевац СА НАЗНАКОМ – „ПОНУДА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ПРЕВОЗ УЧЕНИКА - НЕ ОТВАРАТИ“  на прописаним обрасцима из конкурсне документације, у затвореној коверти или кутији, на начин да се приликом отварања понуда може са сигурношћу утврдити да се отвара први пут У РОКУ НЕ КРАЋЕМ ОД 8 ДАНА ОД ДАНА ОБЈАВЉИВАЊА ПОЗИВА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА, односно до  24.12.2018. године у 10,00 часова.
  4. МЕСТО, ВРЕМЕ И НАЧИН ОТВАРАЊА ПОНУДА: отварање понуда ће се обавити на дан истека рока за подношење понуда,24.12.2018. године, у 10,30 часова у ОШ,,Милисав Николић,, Божевац.
  5. УСЛОВИ ПОД КОЈИМА ПРЕДСТАВНИЦИ ПОНУЂАЧА МОГУ УЧЕСТВОВАТИ У ПОСТУПКУ ОТВАРАЊА ПОНУДА: у поступку отварања понуда могу активно учествовати само овлашћени представници понуђача. Овлашћени представник понуђача, који учествује у поступку отварања понуда има право да приликом отварања понуда изврши увид у податке из понуде који се уносе у записник о отвaрању понуда.
  6. РОК ЗА ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ: одлука о додели уговoра биће донета најксније 10 дана од дана добијања извештаја о стручној оцени понуда.
  7. ЛИЦЕ ЗА КОНТАКТ: Ивковић Тања, Славица Милијевић 012/281145
 
 
 
 
 
 
 
 
 
КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ БР. 6/18
,,ПРЕВОЗ УЧЕНИКА,,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У Божевцу , 2018 године
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I-ОПШТИ ПОДАЦИ О НАБАВЦИ
 
  1. Назив, адреса и интернет страница наручиоца: ОШ,,Милисав Николић,,Божевац 12313 Божевац,
  2. Врста поступка: ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ.
  3. Предмет јавне набавке: услуге
  4. Напомена уколико је у питању резервисана јавна набавка: НИЈЕ У ПИТАЊУ РЕЗЕРВИСАНА ЈАВНА НАБАВКА.
  5. Контакт особа:Ивковић Тања, Милијевић Славица 012/281145
 
 
II-ПОДАЦИ О ПРЕДМЕТУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ
 
  1. Опис предмета јавне набавке, назив и ознака из општег речника набавке: ОЗНАЧЕНА У ОПШТЕМ  РЕЧНИКУ НАБАВКИ ПОД ШИФРОМ: 60130000  услуге друмског путничког превоза за посебне намене.
 ЈАВНА НАБАКА НИЈЕ ОБЛИКОВАНА ПО ПАРТИЈАМА.
 
            III-  ВРСТА, ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ, КВАЛИТЕТ, КОЛИЧИНА И ОПИС РАДОВА , НАЧИН СПРОВОЂЕЊА КОНТРОЛЕ И ОБЕЗБЕЂИВАЊА ГАРАНЦИЈЕ КВАЛИТЕТА, РОК ИЗВРШЕЊА И СЛ.
Број ученика и релација за ОШ „Милисав Николић“  Божевац
 
Ред.бр. РЕЛАЦИЈА Км БРОЈ УЧЕНИКА
1 Божевац-Кобиље 10 9
2 Божевац-Забрега 8 2
3 Кула-Божевац 3 2
4 Кула-Црљенац 4 18
5 Божевац-Аљудово 9 3
6 Велико Село-Црљенац 7 1
УКУПНО 35
 
 
 
 
Укупан број ученика  на растојању од школе , од 0-5 Км............................20
 Укупан број ученика на растојању  од   школе, од  6-10Км.......................   15
           
 
-Могуће је незнатно одступање од датог броја ученика. Обрачун и наплата вршиће се на основу стварног броја издатих месечних карата на основу усвојених једничних цена из понуде.
 
-Ученици се преузимају на местима одређеним за стајалиште аутобуса у својим насељима  и одвозе до  школа, односно до улаза у школско двориште и враћају из школе до  места одређеним за стајалиште аутобуса у својим насељима.
 
- Право учешћа имају сва физичка и правна лица, која су регистрована за предметну делатност, вршење превоза путника, и  испуњавају обавезне услове из члана 75. и додатне услове, одређене конкурсном документацијом из члана 76. Закона о јавним набавкама.
 
- Располажу довољним бројем аутобуса, за превоз ученика ( најмање 3) ;
 - запошљавају  квалификоване раднике  на одржавању и вожњи аутобуса, 3 возача и 1 механичара.
 
-Превоз се мора ускладити са  почетком и крајем наставе. Чекање ученика на почетак школског часа не сме бити дуже од 30 минута, исти временски период односи се и на време по завршетку последњег наставног часа.  
 
-У понуди се исказује цена картe  на месечном нивоу по ученику и укупна вредност понуде за све ученике за период до 31.12.2019. на који се закључује уговор  у складу са школским календаром  на бази  21 наставног дана, на прописаним обрасцима.
 
-Приликом издавања прве месечне карте, школа доставља списак ученика по релацијама изабраном Понуђачу. Школа је дужна да пријави сваку насталу промену превознику о броју ученика у року од 5 дана, од настале промене.
 
 
IV – ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА И ПЛАНОВИ
 Конкурсна документација не садржи техничку документацију  и планове.
      V-УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ ИЗ ЧЛ. 75. И 76. ЗАКОНА И УПУТСТВО КАКО СЕ ДОКАЗУЈЕ ИСПУЊЕНОСТ ТИХ УСЛОВА.
 
Обавезни услови (члан 75.ЗЈН)
 
            Понуђач у поступку јавне набавке мора доказати:
  1. да је регистрован код надлежног органа, односно уписан у одговарајући регистар;
  2. да он и његов законски заступник није осуђиван за неко од кривичних дела као члан организоване криминалне групе, да није осуђиван за кривична дела против привреде, кривична дела против животне средине, кривично дело примања или давања мита, кривично дело преваре;
  3. да му није изречена мера забране обављања делатности, која је на  снази у време објављивања односно слања позива за подношење понуда;
  4. да је измирио доспеле порезе, доприносе и друге јавне дажбине у складу са прописима Републике Србије или стране државе када има седиште на њеној територији;
  5. да има важећу дозволу надлежног органа за обављање делатности која је предмет јавне набавке, ако је таква дозвола предвиђена посебним прописом.
Понуђач је дужан да при састављању своје понуде изричито  наведе да је поштовао обавезе које произилазе из важећих прописа о заштити на раду, запошљавању и условима рада, заштити животне средине,.
 
Додатни услови (члан 76.ЗЈН)
            -Да располаже довољним  кадровским капацитетом
 
            –  најмање 3 возача аутобуса (у сталном радном односу или по другом основу) ,
 
            - најмање 1 радника - механичара, на одржавању аутобуса (у сталном радном  
              односу или по другом основу)
 
          -Да има одговарајући пословни капацитет:

 - да је за период од претходних  пет година реализовао најмање три уговора из области предметне набавке, односно да је вршио услугу превоза ученика.

 

-Да има одговарајући технички капацитет

- да располаже са  најмање 3  аутобуса са капацитетом  путника по аутобусу 35  возило не сме бити старије од 10 година.

             - да располаже сервисном радионицом за техничко одржавање возила
 
 
  • Уколико понуђач подноси понуду са подизвођачем, у складу са чланом 80. Закона, подизвођач мора да испуњава обавезне услове из члана 75. став 1. тач. 1) до 4) Закона и услов из члана 75. став 1. тачка 5) Закона, за део набавке који ће понуђач извршити преко подизвођача. 
 
  • Уколико понуду подноси група понуђача, сваки понуђач из групе понуђача, мора да испуни обавезне услове из члана 75. став 1. тач. 1) до 4) Закона, а додатне услове испуњавају заједно.
Услов из члана 75. став 1. тач. 5) Закона, дужан је да испуни понуђач из групе понуђача којем је поверено извршење дела набавке за који је неопходна испуњеност тог услова.
 
            Доказивање испуњености услова
            Испуњеност обавезних услова из члана 75. тачке 1.ЗЈН понуђач доказује фотокопијом извода о регистрације издатог  од стране Агенције за привредне регистре или другог органа надлежног за регистрацију привредних субјеката.
            Испуњеност обавезних услова из члана 75. тачке 2,3,4 и 5  ЗЈН  понуђач доказује достављањем следећих доказа:  Потписане и оверене изјаве (која је  саставни део  конкурсне документације).
Начин достављања доказа 
            Докази о испуњености услова могу се достављати у неовереним копијама, а наручилац може пре доношења одлуке о додели уговора, захтевати од понуђача, чија је понуда на основу извештаја  оцењена као најповољнија, да достави на увид оригинал или оверену копију свих или појединих доказа.
            Ако је понуђач доставио изјаву из члана 77. став 4. ЗЈН-а, наручилац може пре доношења одлуке о додели уговора  да тражи од понуђача чија је понуда оцењена као најповољнија да достави на увид оригинал или оверену копију свих или појединих доказа о испуњености услова.   
            Ако понуђач у остављеном, примереном року који не може бити краћи од пет дана, не достави на увид оригинал или оверену копију тражених доказа, наручилац ће његову понуду одбити као неприхватљиву.
           
            Ако понуђач има седиште у другој држави, наручилац може да провери да ли су документи којима понуђач доказује испуњеност тражених услова издати од стране надлежних органа те државе.
            Ако понуђач није могао да прибави тражена документа у року за подношење понуде, због тога што она до тренутка подношења понуде нису могла бити издата по прописима државе у којој понуђач има седиште и уколико уз понуду приложи одговарајући доказ за то, наручилац ће дозволити понуђачу да накнадно достави тражена документа у примереном року.
            Ако се у држави у којој понуђач има седиште не издају докази из члана 77. ЗЈН, понуђач може, уместо доказа, приложити своју писану изјаву, дату под кривичном и материјалном одговорношћу  оверену пред судским или управним органом, јавним бележником или другим надлежним органом те државе.
 
          Услов: Да располаже довољним  кадровским капацитетом

–најмање 3 возача аутобуса (у сталном радном односу или по другом основу)

- најмање 1 радника- механичара, на одржавању аутобуса (у сталном радном односу или по другом основу)

 
Доказ:
- фотокопије радне књижице и М образац за лица у сталном радном односу или
- фотокопије уговора (о делу,  о пословно техничкој сарадњи и др.) за лица која нису у сталном радном односу,
- копија возачке доволе за возаче
 
Уговор о делу мора покривати период предметне набавке, односно да важи  до 31.12.2019. године или дуже.
                Услов: Да има одговарајући пословни капацитет:

 - да је за период од претходних  пет година реализовао најмање три уговора из области предметне набавке, односно да је вршио услугу превоза ученикa.

    Доказ:
            - попуњена референтна листа са копијом уговора.                            
 

             Услов: Да има одговарајући технички капацитет

- да располаже са  најмање 3 аутобуса са капацитетом 35 путника по аутобусу (возило не сме бити старије од  10 година).

 - да располаже сервисном радионицом  за техничко одржавање возила
 
Доказ:
-фотокопије саобраћајних дозвала  са доказом о важећој регистрацији  возила, уколико су иста у власништву или уговор о закупу, лизингу и пословно техничкој сарадњи  са фотокопијом саобраћајних дозвола и доказом  о важећој регистрацији возила.
- Копија пописне листе са стањем на дан 31.12.2017. године са обележеним делом где је заведена  сервисна радионица  и аутобуси из предметне набавке или уговор о закупу , лизингу  и пословно техничкој сарадњи, са пописном листом  са стањем на дан  31.12.2017. године  власника возила или сервисне радионице.
 
 
Старија возила се неће оцењивати, односно неће се убрајати у збир возила неопходних за испуњавање минималних услова. Приликом израчунавања старости сваког појединог возила, утврдиће се  тачан месец производње служећи се оним документима који су достављени у понудама, ако ту чињеницу није могуће  због тога што податак  о месецу производње  у приложеним документима  недостаје, у том случају ће се  старост сваког појединог возила израчунавати почев од почетка године (јануара месеца) у којој је то возило произведено.
НАРУЧИЛАЦ ЋЕ ОДБИТИ ПОНУДУ УКОЛИКО ПОНУЂАЧ НЕ ДОКАЖЕ ДА ИСПУЊАВА ОБАВЕЗНЕ И ДОДАТНЕ УСЛОВЕ  ЗА УЧЕШЋЕ.
   
 
 
 
  VI-УПУТСТВО ПОНУЂАЧИМА КАКО ДА САЧИНЕ ПОНУДУ
 
            Језик понуде
            Понуда и документација која се односи на понуду мора бити састављена на српском језику.
            Садржина понуде
            Понуда треба да садржи све податке, прилоге и обрасце дефинисане корнкурсном документацијом.
            Понуда са варијантама
            Понуда са вријантама није дозвољена.
            Начин измене, допуне и опозива понуде
            Понуђач може да измени, допуни или опозове своју понуду, до истека рока за подношење понуда, писменим путем на прописаном обрасцу понуде.
            Такву понуду доставља у запечаћеној коверти са назнакон „измена или допуна или опозив понуде број ______. Достављене дана _____________“-НЕ ОТВАРАТИ.
            Понуда са подизвођачем
            Понуђач мора да наведе да ли ће извршење јавне набавке делимично поверити подизвођачу и да наведе у својој понуди,  проценат укупне вредности набавке који ће поверити подизвођачу, а који не може бити већи од 50% , као и део предмета набавке који ће извршити преко подизвођача.
            Понуђач је дужан да за подизвођаче достави доказе о испуњености обавезних услова из члана 75. тачке 1. до 4. ЗЈН, а доказ о испуњености услова из члана 75. тачка 5. ЗЈН за део набавке који ће извршити преко подизвођача. Начин доказивања испуњености услова  одређен је исти као  за самосталног понуђача.
            Понуђач у потпуности одговара наручиоцу за извршење обавеза, без обзира на број подизвођача.
            Понуђач не може ангажовати као подизвођача лице које није навео у понуди.
            Понуђач који је самостално поднео понуду не може истовремено да учествује у заједничкој понуди или као подизвођач, нити исто лице може учествовати у више заједничких понуда у супротном СВЕ ТАКВЕ ПОНУДЕ ЋЕ БИТИ ОДБИЈЕНЕ.
 
            Заједничка понуда.
            Понуду може поднети група понуђача.
            Сваки понуђач из групе понуђача мора да испуни обавезне услове из члана 75. став 1)  Закона о о јавним набавкама и достави доказе о испуњености обавезних услова из члана 75. тачке 1 до 4.  
            Услов из члана 75. тачка 5. ЗЈН дужан је да испуни понуђач из групе понуђача којем је поверено извршење дела набавке за који је неоходна испуњеност тог услова.
            Понуђач који је самостално поднео понуду не може истовремено да учествује у заједничкој понуди или као подизвођач, нити исто лице може учествовати у више заједничких понуда у супротном СВЕ ТАКВЕ ПОНУДЕ ЋЕ БИТИ ОДБИЈЕНЕ.
      Саставни део заједничке понуде је споразум којим се понуђачи из групе међусобно и према наручиоцуобавезују на извршење јавне набавке у складу са ЗЈН.
 
 
 
            Понуђачи који поднесу заједничку понуду одговарају неограничено солидарно према наручиоцу.
            Начин и услови плаћања
 
Рок плаћања је 15 дана од пријема испостављене фактуре, у текућем месецу за предходни месец.
Приликом фактурисања услуга, обрачунава се стварно пружена услуга, за број дана у којима је услуга извршена. Достављање фактуре до 5 у месецу за предходни месец.
Плаћање се врши уплатом на рачун понуђача.
Понуђачу није дозвољено да захтева аванс. Одложено плаћање је безусловно, односно понуђач не може да захтева од наручиоца, било какав облик гарације, у супротном понуда ће бити одбијена као неодговарајућа.
 
Гарантни рок није дефинисан конкурсном документацијом.
-Превоз се мора ускладити са  почетком и крајем наставе. Чекање ученика на почетак школског часа не сме бити дуже од 30 минута, исти временски период односи се и на време по завршетку последњег часа конкретног  наставног дана.
Место извршења услуге: територија општине Мало Црниће
- ОШ „Милисав Николић“ Божевац – припадајућа насеља
Рок важења понуде не може бити краћи од 30 дана од дана отварања понуда.
У случају истека рока важења понуде, наручилац је дужан да у писаном облику затражи од понуђача продужење рока важења понуде.
Понуђач који прихвати захтев за продужење рока важења понуде на може мењати понуду.
-Возила која ће учествовати у предметној набавци не могу бити старија од 10 година.
-Ученици се преузимају на местима одређеним за стајалиште аутобуса у својим насељима  и одвозе до матичних школа, односно до улаза у школско двориште и одвезу из школе до места одређеним за стајалиште аутобуса у својим насељима
 
            Валута
            Вредности у понуди исказују се у динарима. Цена у понуди треба да буде изражена у динарима, без ПДВ-а, и са ПДВ-ом. Цену је потребно изразити нумерички и текстуално, при чему текстуално изражена цена има предност у случају несагласности.
            Додатне информације и појашњења у вези припремања понуде
            Понуђач може у писаном облику тражити додатне информације или појашњења у вези са припремањем понуде, путем поште,  или на телефон 012/281-145.
            Измене и допуне конкурсне документације
            Наручилац ће све евентуалне измене и допуне конкурсне документације до истека рока за подношење понуда, објавити на Порталу јавних набавки.
            Ако се измене и допуне изврше осам или мање дана пре истека рока за подношење понуда, биће продужен рок за подношење понуда а обавештење о томе биће објављено на Порталу јавних набавки.Након истека рока за подношње понуда нручилац не може да мења нити да допуњује конкурсну документацију.
            Заинтересовано лице може, у писаном облику тражити од наручиоца додатне информације или појашњења у вези са припремањем понуда, најкасније 5 дана пре истека рока за подношење понуда.
            Наручилац је дужан да заинтересованом лицу у року од 3 дана од дана пријема захтева, пошаље одговор у писаном облику и да истовремено ту информацију објави на Порталу јавних набавки и насвојој интернет страници.
            Комуникација у вези са додатним информацијама обавља се искључиво писаним путем.
            Особа за контакт: Ивковић Тања и Славица Милијевић 012/281145
 
 
Додатна објашњења, контрола и допуштене исправке после отварања понуде
            Наручилац може да захтева од понуђача додатна објашњења, која ће му помоћи при прегледу, вредновању и упоређивању понуда, писменим путем.
            Наручилац може, уз сагласност понуђача, да изврши исправке рачунских грешака уочених приликом разматрања понуде по окончаном поступку отварања понуда. Ако се понуђач не сагласи са исправком рачунских грешака, наручилац ће његову понуду одбити као неприхватљиву.
            У случају разлике између јединичне и укупне цене, меродавна је јединична цена.
            Критеријум за оцењивање понуда
            Критеријум за оцењивање понуде је: најниже понуђена цена
 
            Обавештење о обавези поштовања важећих прописа
            Понуђач је дужан да при састављању своје понуде наведе да је поштовао обавезе које произилазе из важећих прописа о заштити на раду, запошљавању и условима рада, заштити животне средине.
 
ЕЛЕМЕНТИ КРИТЕРИЈУМА НА ОСНОВУ КОЈИХ ЋЕ НАРУЧИЛАЦ ИЗВРШИТИ ДОДЕЛУ УГОВОРА У СИТУАЦИЈИ КАДА ПОСТОЈЕ ДВЕ ИЛИ ВИШЕ ПОНУДА СА  ИСТОМ ПОНУЂЕНОМ ЦЕНОМ
 
Уколико две или више понуда имају исту и истовремено најнижу понуђену цену, као најповољнија биће изабрана понуда оног понуђача који је понудио у просеку млађа возила. Уколику су сви горе наведени критеријуми исти, као најповољнија биће понуда оног понуђача, која је раније заведена код наручиоца.
 
 
            Начин подношења понуде
            Понуђач понуду подноси непосредно или путем поште на адресу ОШ,,Милисав Николић,, Божевац, Маршала Тита 1.  12313 Божевац
            Понуђач подноси понуду у затвореној коверти или кутији, затворену на начин да се приликом отварања понуда може са сигурношћу утврдити да се први пут отвара.
             Понуда не може бити измењена после истека рока за достављање понуда. Измене, допуне или опозивање понуде врши се писменим путем.
            Трошкови припремања понуде.
            Трошкове припреме и подношења понуде сноси искључиво понуђач и не може тражити од наручиоца накнаду трошкова.
            Рок важења понуде
            Рок важења понуде не може бити краћи од 30 дана од дана отварања понуда у супротном ПОНУДА ЋЕ БИТИ ОДБИЈЕНА.
           
            Рок за подношење понуде
            Рок за подношење понуде је најмање 8 дана од дана објављивања  позива, односно до 24.12.2018. године у 10,00 часова , без обзира на начин достављања.
            Отварање понуда.
            Отварање понуда спровешће се одмах после истека рока за подношење понуда, односно24 .12. 2018. године у 10,30 часова.
             
            Модел уговора
            Овлашћено лице понуђача је дужно да модел уговора попуни, потпише и овери, чиме потврђује да је сагласан са моделом уговора.
            Одлука о додели уговора
            Наручилац ће донети одлуку о додели уговора најкасније у року од 10 дана од дана добијања извештаја о стучној оцени понуда.
            Уговор ће бити закључен у року од 8 дана од дана истека рока за подношење захтева за заштиту права из члана 149. ЗЈН.    
Заштита права понуђача
            Захтев за заштиту права којим се оспорава врста поступка, садржина позива за подношење понуда или конкурсне документације сматараће се благовременим ако је примљен од стране наручиоца најкасније три дана пре истека рока за достављање понуда.
            Захтев за заштиту права којим се оспорава одлука којом је окончан поступак јавне набавке може се поднети у року од 5 дана од дана објављивања одлуке на Порталу јавних набавки.
            Подносилац захтева за заштиту права дужан је да на рачун буџета Републике Србије број 840-30678845-06 улати таксу у износу од 60.000,00 динара.
Захтев за заштиту права подноси се Републичкој комисији, а предаје наручиоцу
 
 
 
 
 
 
Понуда бр.____________од__________________за јавну набавку мале вредности за превоз ученика  ОШ,,Милисав Николић,, Божевац.
1. ОПШТИ ПОДАЦИ О ПОНУЂАЧУ:
 
Назив и седиште: _____________________________________________.
 
ПИБ: __________________. Матични број: _______________________.
 
Особа за контакт: ____________________________________________.
Електронска адреса понуђача (е-mail)___________________________
Телефон/ Телефакс__________________________________________
Број рачуна понуђача и назив банке:___________________________
Лице овлашћено за потписивање уговора_______________________
На основу вашег позива, достављамо вам
 
2. ПОНУДУ ПОДНОСИ:
а) самостално                   б) заједничка понуда                в) са подизвођачем
 
Напомена: заокружити начин подошења понуде и уписати податке о подизвођачу, уколико се понуда подноси са подизвођачем, односно податке о свим учесницима заједничке понуде, уколико понуду подноси група грађана.
 
3.ПОДАЦИ О ПОДИЗВОЂАЧУ:
 1)  Назив подизвођача:________________________________________
      Адреса: _________________________________________________
      Матични број:____________________________________________
      ПИБ  ___________________________________________________
      Име особе за контакт:_____________________________________
      Проценат укупне вредности набавке који ће извршити подизвођач:
      _________________________________________________________   
 
      Део предмета набавке који ће извршити подизвођач:
      ________________________________________________________
.
  2) Назив подизвођача:________________________________________
      Адреса: _________________________________________________
      Матични број:____________________________________________
      ПИБ  ___________________________________________________
      Име особе за контакт:_____________________________________
      Проценат укупне вредности набавке који ће извршити подизвођач:
      _________________________________________________________   
 
      Део предмета набавке који ће извршити подизвођач:
      ________________________________________________________
 
Податке о подизвођачу попуњавају само они понуђачи који подносе понуду са подизвођачем, а уколико има већи број подизвођача од места предвићеног, потребно је да се наведени образац копира у довољном броју примерака, да се попуни и достави за сваког понуђача.
.
4) ПОДАЦИ О УЧЕСНИКУ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ ПОНУДИ
 
1) Назив учесника у заједничкој понуди : _________________________________
    Адреса:____________________________________________________________
    Матични број: ______________________________________________________
    ПИБ: _____________________________________________________________
    Име особе за контакт:_______________________________________________
 
    Назив учесника у заједничкој понуди : _________________________________
    Адреса:____________________________________________________________
    Матични број: ______________________________________________________
    ПИБ: _____________________________________________________________
    Име особе за контакт:_______________________________________________
 
    Назив учесника у заједничкој понуди : _________________________________
    Адреса:____________________________________________________________
    Матични број: ______________________________________________________
    ПИБ: _____________________________________________________________
    Име особе за контакт:_______________________________________________
   
    
    Назив учесника у заједничкој понуди : _________________________________
    Адреса:____________________________________________________________
    Матични број: ______________________________________________________
    ПИБ: _____________________________________________________________
    Име особе за контакт:_______________________________________________
 
Податке о учеснику у заједничкој понуди  попуњавају само они понуђачи који подносе  заједничку понуду, а уколико има већи број учесника у заједничкој понуди   од места предвићеног, потребно је да се наведени образац копира у довољном броју примерака, да се попуни и достави за сваког понуђача који је учесник у заједничкој понуди.
 
 
5. ОПИС ПРЕДМЕТА НАБАВКЕ ПРЕВОЗ УЧЕНИКА ОШ,,МИЛИСАВ НИКОЛИЋ,, БОЖЕВАЦ
 
Укупна цена  без ПДВ:_____________________________________
 
Укупна цена са ПДВ-ом____________________________________
 
Рок плаћања:______________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Датум                                           М.П.                                       Понуђач
____________________                                                         _______________________
 Напомена: Образац понуде понуђач мора да попуни, овери печатом и потпише, чиме  потврђује да су тачни подаци који су у обрасцу наведени. Уколико понуђач подноси заједничку понуду, група понуђача може да се да образац понуде потписују и печатом оверавају сви понуђачи из групе понуђача или група понуђача може да се одреди за једног понуђача из групе који ће попунити, потписати и печатом оверити образац понуде. 
 
 
 
 
  
 
 
 
               VIII  ИЗЈАВА ПОНУЂАЧА СА СПИСКОМ ПОНУЂЕНИХ ВОЗИЛА
 
У складу са захтевима из конкурсне документације, овом изјавом потврђујемо да располажемо неопходним техничким капацитетом, за  јавну набавку  услуга - превоз ученика  ОШ,,Милисав Николић,, Божевац, општина Мало Црниће, од 01.01.2019. до 31.12.2019.   
 
 
 СПИСАК ПОНУЂЕНИХ ВОЗИЛА
 
                            
Ред. бр.         Марка и тип возила       Година производње Регистарска ознака
1.      
2.      
3.      
4.      
5.      
6.      
 

Најмање 3 аутобуса са капацитетом најмање 35 путника по аутобусу, који ће бити ангажовани на реализацији предметне набавке (возило не сме бити старије од 10 година).

 
 
Датум                                                                         Понуђач
    М. П.
_____________________________    &n